Här&Nu - yoga och utveckling

 

Donation av ägg (äggdonation)

Frågan om användningen av programmet äggdonation som oftast uppstår när vissa problem i utformningen av ett barn. Programmet är baserat på den metod för provrörsbefruktning för kvinnor som inte har några ägg och för dem som har en hög risk att få ett barn med patologi.

I vissa kvinnor, infertilitet är associerat med det faktum att deras äggstockar inte är tillväxten av folliklar och mognad av ägg sker. Ibland händer det att de isolerade folliklar i äggstockarna är kvar, men äggen är som saknas, eller på grund av åldersrelaterade förändringar är av dålig kvalitet och kan inte garantera att den normala utvecklingen av embryon. Avsaknaden av ägg kan vara på grund av ålder (den normala fysiologiska processen av utrotning av den reproduktiva funktionen hos kvinnor som börjar efter 40 års ålder), eller dessa processer kan orsakas av sjukliga tillstånd: tidig menopaus, betydande skador på äggstockarna under kemoterapeutiska och radiologiska behandlingar, kromosomala sjukdomar. I sådana situationer, ägg tas från friska kvinnor som kan bli gravida. Senare i IVF-procedur äggen befruktas med spermier från patientens make eller spermier från en frisk donator. De embryon som har erhållits som ett resultat av befruktningen förs in i livmodern av patient-mottagare.

En undersökning av de par som använt sig av denna metod för befruktning sammanfaller med den granskning innan IVF.

Sannolikheten för graviditet i en kvinnlig patient i programmet bestäms av många faktorer och är individuell i varje enskilt fall.

Äggdonator kriterier Donatorer kan vara släktingar eller vänner till de par som lider av barnlöshet. Givare från vår Bank ägg. På International center of reproductive medicine i Saint-Petersburg har en egen Bank, som innehåller information om de undersökta friska kvinnor till 30 år, har egna barn och är villiga att bli donatorer. Deltagande är anonymt, val hålls till fenotypisk beskrivning. Varje givare är testade, som inrättades genom dekret av den ryska Federationen av Ministeriet för hälsa № 107n daterad 30.08.2012. Efter att paret kommer att välja en donator från vår Bank, är förfarandet för stimulering av äggstockarna punktering. Ofta frågade om patienten kliniken för att vara givare om processen för stimulering under förfarandet för IVF-de hade fått många ägg? Om du kan ge en del av dem för att använda i donor program? Vi besvara i vår klinik, sådana metoder är inte praktiseras. Ägg hör till kvinna, och hon bestämmer sig för hur man gör det. Men du måste veta att det idag finns inga metoder för att bedöma utsikterna för befruktning, fosterutveckling, graviditet och sluta sina barn. Dela med andra, av denna anledning, för att ge ägg med bättre framtidsutsikter och för att hålla dålig. I detta fall kan båda parter kommer att vara oacceptabla ur etisk position. Hur många ägg har erhållits, inget extra. De bör främst användas för att uppnå resultat från patienten själv.

I det andra programmet av arbete med givaren är inte ansluten i tid med behandling cykel av mottagaren. Behandling av mottagaren i detta program beror inte på status av givaren och av resultaten av stimulering. Patienter att göra ett urval från redan lagrade ägg eller en annan donator. Befruktning av tinade ägg är utförd av ICSI i St. Petersburg.

Alla program "äggcell Donation" utförs på ett polikliniskt. Det bör hållas i minnet att den "Donation av färska ägg" av mottagaren måste ta ett antal skyldigheter. Således, under stimulering av äggstockarna punktering i givaren kan uppleva komplikationer som kan kräva intensiv behandling, eventuellt på sjukhus, och även kirurgi. I dessa fall, kostnader för behandling för givare betalas av mottagaren. En annan funktion: mycket sällsynt, men det finns tillfällen när du inte kan få ägg. I programmet "Donation av frysta ägg" sådana situationer mottagare det.